Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

King of the Court

7 september 2018 16:00-22:00

gratis

Als volleyballiefhebber in Utrecht heb je er waarschijnlijk wel iets van meegekregen: in juni 2017 werd er een test event georganiseerd van een nieuwe beachvolleybal variant, genaamd: King of the Court. King of the Court is een variant op beachvolleybal, maar dan nog sneller en ruiger dan de normale versie. Het is een eliminatie beachvolleybalcompetitie in festivalsetting waarbij 5 teams op 1 veld tegen elkaar spelen. Punten kunnen alleen gescoord worden als je aan de winnaarskant de rally wint. Het team met de minste punten valt per ronde af. Uiteindelijk is er 1 King of the Court.

King of the Court is ooit bedacht als een trainingsvorm. Hieruit is een snellere spelvariant ontwikkeld met vijf teams in plaats van twee.

15 internationale top mannenteams staan op vrijdag 7 september 2018 op het nieuwe Jaarbeursplein klaar om de strijd met elkaar aan te gaan.
Dit event is de start van een wereldtour van King of the Court en dit begint in Utrecht. De FIVB, de wereldvolleybalbond, en Sportworx kondigen de lancering van de King of the Court Crown Series 2018 aan. Vier verlichte stadions in Nederland, België en de Verenigde Staten worden de sportieve slagvelden.

De competitie vindt overdag plaats, de spectaculaire finales en het festivalgedeelte zijn ‘s avonds. ‘Het is een mooie mix van sport en show, veel moeilijker en een tactischer spel vergeleken met de reguliere competitie,’ aldus het Nederlandse topteam Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer, voormalig wereldkampioenen en winnaars van Olympisch brons. King of the Court is een elimination race. De eerste ronde bestaat uit vijf teams en duurt 20 minuten. In de tweede ronde zijn er nog vier teams over en wordt er 16 minuten gespeeld. De derde en tegelijk finaleronde bestaat uit drie teams en gaat door tot een team de 15 punten bereikt.

King of the Court wordt op uitnodiging gespeeld. Alleen de top van de top op het gebied van beachvolleybal krijgt toegang tot het strijdtoneel. Een aantal deelnemende wereldsterren zijn al bekendgemaakt, waaronder de drie beste Nederlandse teams en het Noorse duo Mol en Sørum, die eerder het EK wonnen. Ook de Braziliaanse topper Bruno, Amerikaans team Casey Patterson en Jake Gibb en Lion King Sampilovs ontbreken niet! In Utrecht en Antwerpen strijden alleen mannelijke teams. In Amerika gaan ook de vrouwen vol gas.

Toegang is gratis, maar registratie via de website is wel een must. De afsluiting van de avond is vanaf 22.00 uur met een bekende dj, maar wie dit is blijft nog even geheim.

 

Kings feiten en cijfers

  • Aantal teams Utrecht en Antwerpen: 15 mannelijke teams
  • Aantal teams Honolulu: 15 mannelijke en 15 vrouwelijke teams
  • Aantal teams Huntington Beach: 20 mannelijke en 20 vrouwelijke teams
  • Drie poules, twee semi finals en één finale = zes wedstrijden. Verliezers liggen er direct uit
  • Totale speeltijd hele toernooi: ongeveer 6 uur
  • Totaal prijzengeld King of the Court Crown Series: 450.000 dollar
  • King of the Court Crown Series 2018 levert geen punten op voor de FIVB ranking lijst
  • Live TV & webstreaming

 

Programma

7 Sep 2018: Jaarbeursplein, Utrecht

8 Sep 2018: Plantin Kaai, Antwerpen (België)

14 Sep 2018:  Fort deRussy, Waikiki (Honolulu, Oahu, Hawaii)

22-23 Sep 2018:  Huntington Beach Pier (Huntington Beach, CA, USA)

Gegevens

Datum:
7 september 2018
Tijd:
16:00-22:00
Kosten:
gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.kingofthecourt.com/

Locatie

Jaarbeursplein
Jaarbeursplein
Utrecht, Nederland
+ Google Maps