Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Sportweek

9 september 2017-17 september 2017

ONTDEK DE SPORT DIE BIJ JE PAST TIJDENS DE NATIONALE SPORTWEEK & AH SPORTACTIE

 

De mooie overwinningen van de Nederlandse hockeyteams op het EK en de historische prestatie van de voetbalvrouwen staan iedereen nog vers in het geheugen. In Utrecht kreeg de sportzomer zelfs nog een beetje extra glans door de Nederlandse atleten die de strijd aangingen op het NK Atletiek. Maar vooral de sportieve WEURO wedstrijden in stadion Galgenwaard en de uitbundige huldiging van de Oranjeleeuwinnen deed de Domstad op zijn grondvesten trillen. Nu deze succesvolle sportzomer achter de rug is, openen de Utrechtse sportclubs hun deuren tijdens de Nationale Sportweek en de AH Sportactie. Het is dé kans om de sport te ontdekken die bij jou past. Bekijk het ruime sportaanbod en #BeActive! Welke sport kies jij?

 

Nationale Sportweek 2017

Dit jaar vindt voor de 14e keer de Nationale Sportweek plaats – een initiatief van NOC*NSF om iedereen in Nederland aan het bewegen te krijgen. Van 9 t/m 17 september openen de Utrechtse sportclubs hun deuren en organiseren zij allerlei sportieve clinics, toernooien en demonstraties waar iedereen aan mee kan doen. Het beschikbare aanbod is groot en divers.

Zo kan je bij de Utrechtse Kegelbond een kijkje nemen tijdens hun 110-jarig jubileumweek, waarbij elke avond een wedstrijd wordt gespeeld met de grote finale op zaterdag 16 september in het Utrechtse Kegelhuis in Zuilen.

Wil je liever zelf in actie komen? Dat kan onder andere tijdens een shorttracktraining van Schaatsvereniging Utrecht. Of probeer eens een wat minder bekende sport zoals lacrosse, frisbee, paaldansen of acrobatische rock-‘n-roll. Bekijk het hele aanbod op sportstad-utrecht.nl/sportweek

 

AH Sportactie

Heb je na één sportweek nog niet genoeg genoten van het Utrechtse sportaanbod? Wil je na een lange tijd de draad weer oppakken of ben je toe aan een nieuwe sportieve uitdaging? Doe dan mee met de AH Sportactie en ontdek de sport die bij jou past! Vanaf maandag 4 september sparen klanten van de Albert Heijn drie wekenlang sportzegels die tot 3 december te verzilveren zijn bij een deelnemende club naar keuze. Ga op hoogtestage bij de Klimmuur Utrecht en verleg jouw grenzen, of maak een ‘touchdown’ tijdens een American Football training bij de Utrecht Dominators. Ben je op zoek naar een sportactiviteit op maat vanwege een fysieke beperking? Kom dan een balletje slaan bij Tafeltennisvereniging SVE! Kortom, er is voor ieder wat wils! Bekijk het ruime aanbod op ahsportactie.nl.

 

Pilot AH Sportactie 2016

Vorig jaar hebben Utrechters al kennisgemaakt met de AH Sportactie, aangezien de pilot in regio Utrecht werd georganiseerd. Honderden clubs organiseerden sportactiviteiten en duizenden sporters kwamen in actie. Sportclubs hebben nieuwe leden en vrijwilligers geworven en diverse sporters hebben de nieuwe sportuitdaging gevonden die aansluit bij hun huidige wensen en behoeften. Het was een groot succes en de VSU is dan ook als lokale sportorganisatie blij dat deze actie voor de komende vier jaar wordt voorgezet door Albert Heijn en NOC*NSF, in nauwe samenwerking met de sportbonden en andere sportorganisaties.

Gegevens

Begin:
9 september 2017
Einde:
17 september 2017
Evenement Categorie:
Evenement Tags: