Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NK Atletiek 2020

29 augustus 2020-30 augustus 2020

Op 29 en 30 augustus vindt het NK voor senioren plaats bij de Utrechtse atletiekverenigingen AV Phoenix en U-Track. De consequenties van de NK’s in coronatijd houden onder meer in dat er minder dagen zijn, minder startplekken en geen publiek aanwezig mag zijn.

Op deze manier kunnen de organiserende clubs in de zeer beperkte tijd die nog rest alsnog een NK neerzetten met voldoende vrijwilligers én de 1.5 meter afstand garantie op de accommodatie. Bij meer dan 250 toeschouwers moeten extra regels in acht worden genomen en ziet de organiserende club zich opgezadeld met extra voorschriften en dus extra werkzaamheden. Om straks toch zoveel mogelijk fans te laten meegenieten van Nederlandse topatletiek onderzoekt de Atletiekbond momenteel diverse opties voor bijvoorbeeld een livestream.

De ASICS NK Atletiek voor senioren keren dit jaar dus terug naar Utrecht, naar de atletiekbaan Maarschalkerweerd. De Utrechtse verenigingen AV Phoenix en U-Track reageerden direct enthousiast en laten via de bond weten: ‘Met de ervaring als organisator van de NK’s in 2017 en 2018 nog op het netvlies, achten we het goed neerzetten van dit NK als zeer goed haalbaar; we zijn een geoliede machine. ​Natuurlijk zien wij de uitdaging maar we hebben er alle vertrouwen in dat we dit samen kunnen realiseren. Een feestje voor de Utrechtse atletiek dus.’ aldus Eveline van Tuinen (voorzitter AV Phoenix) en Jaap van der Sijs (voorzitter U-Track).

Gegevens

Begin:
29 augustus 2020
Einde:
30 augustus 2020
Evenement Categorie:
Site:
https://www.atletiek.nl/wedstrijddetails?id=33240

Locatie

Sportpark Maarschalkerweerd
Mytylweg 17
Utrecht , Nederland
+ Google Maps