Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NK IJsklimmen

15 december 2018

Gratis

Op zaterdag 15 december organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) het Petzl NK IJsklimmen. Bij Sportcentrum Olympos in Utrecht gaan vijf dames en twaalf heren met elkaar de strijd aan op de verticale wand Kalymnos. Ook Nederlands Team ijsklimmers Marianne van der Steen en Dennis van Hoek zijn van de partij, beiden om hun titel te verdedigen.

Met ijsklimmen als demonstratiesport op de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang en als mogelijke toegetreden sport op die van 2022 in Peking, organiseert de NKBV sinds vier jaar ijsklim NK’s. Tegen de parkeergarage P+R de Uithof is Kalymnos gebouwd, een klimmuur die enkele maanden in het jaar is voorzien van een ijsklimwand. Hier kun je, ook al zit er geen echt ijs op de wand, met ijsklimuitrusting aan klimmen. Het zogeheten drytoolen. Kijk op nkbv.nl/ijsklimmen voor meer informatie.
Wie getrakteerd wil worden op een sterk staaltje spierkracht en ijsklimacrobatiek, moet zeker even een kijkje komen nemen aanstaande zaterdag 15 december in Utrecht. De kwalificatieronde van het NK start om 13:00 uur, de finale rond 19:00 uur en rond 21:30 uur worden de nieuwe nationale kampioenen gehuldigd. Entree is gratis.

Gegevens

Datum:
15 december 2018
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

NKBV
Site:
https://www.nkbv.nl/

Locatie

Sportpark Olympos