Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NK Shorttrack op Vechtsebanen

4 maart 2017-5 maart 2017

Gratis

In het weekend van 4 en 5 maart 2017 vindt het NK Shorttrack Junioren plaats op de Vechtsebanen in Utrecht. Twee dagen lang strijden de beste jonge shorttrackers van Nederland om de nationale titels. Schaatsvereniging Utrecht, SVU Shorttrack, organiseert het nationaal kampioenschap samen met de KNSB.

In totaal doen ruim 100 rijders uit het hele land mee uit de C-, B- en A-categorie (van 13 tot 18 jaar). Han Brouwer, voorzitter van SVU Shorttrack:

‘Prachtig dat we ook deze belangrijke nationale wedstrijd weer organiseren als club. Nooit eerder faciliteerde Utrecht zoveel wedstrijden in één seizoen, zoals ook een KNSB-wedstrijd en een internationale StarClass-wedstrijd. We timmeren hard aan de weg in Utrecht, ook met het RTC-midden.’

Tijdens het NK Shorttrack Junioren rijden de shorttrackers verschillende afstanden op de binnenbaan: 500m, 1000m en de 1500m. De entree is gratis.

  • Zaterdag 4 maart:  14.25–20.00 uur
  • Zondag 5 maart:  10.30-16.45 uur

 

Ook talentvolle rijders uit de regio doen mee aan het NK. Zoals leden van SVU Shorttrack en van het in de zomer gestarte RTC Regio Midden (Regionaal Talentencentrum) onder leiding van Wilma Boomstra. Tijdens de laatste West Europese StarClass Shorttrack in Turijn half februari behaalde haar team maar liefst 21 van de 32 medailles.

Voorafgaand aan het NK Junioren wordt zaterdagochtend de landelijke finale van de regiocompetities gereden. De acht beste meisjes en acht beste jongens van de E- en D-junioren uit het eindklassement van de regiocompetities Noord-Oost, West en Zuid (met Luxemburg/België) doen hier aan mee. De regiofinale start zaterdag om 08.30 uur en duurt tot ongeveer 12.45 uur.

Gegevens

Begin:
4 maart 2017
Einde:
5 maart 2017
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
www.shorttrackonline.info

Organisator

Schaatsvereniging Utrecht

Locatie

Vechtsebanen
Mississippidreef 151
Utrecht, 3565 CE Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.vechtsebanen.nl/