Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ronde van Midden Nederland

26 augustus 2017-27 augustus 2017

Op 26 en 27 augustus vindt de 61ste editie van de Ronde van Midden Nederland plaats. Alle jaren is de stad Utrecht het toneel geweest van de start en finish van de Ronde. De entourage is regelmatig veranderd, variërend van de wielerbaan Galgenwaard tot en met de Maliebaan, maar het parcours heeft altijd de mooiste stukjes van de provincie Utrecht bezocht.

Naast de elite wedstrijd worden er op de dag van de Ronde ook jeugdwedstrijden gereden. De organisatie van de Ronde van Midden Nederland en de bijbehorende evenementen is in handen van de Stichting Wielerpromotie Midden Nederland. Ook is er een toertocht voor bedrijventeams.

Op zondag 27 augustus wordt de reguliere etappe van de Ronde van Midden Nederland verreden. De route is die van de aloude klassieker die al 60 keer is georganiseerd. De route voert de renners over de Utrechtste Heuvelrug, over de dijken door de uiterwaarden om vervolgens te finishen op Bedrijvenpark Papendorp Utrecht.

Het parcours is als volgt:

RvMN-Route-2016-versie-25-8-latest-update

 

Op zondag 27 augustus vinden rondom Start-Finish van de klassieker ook jeugdwedstrijden plaats waarin wordt gereden in de categorieën 1 t/m 7. Categorie 1 t/m 4 zal rijden tussen 10.00 – 11.45 uur. Hierna is er een onderbreking voor de start van de grote Ronde van Midden Nederland. Start om 12.00 uur. Om 12.30 uur gaan de jeugdwedstrijden verder met de categorieën 5 t/m 7.

Sinds 2010 heeft de Ronde een internationale status onder auspiciën van de UCI in categorie 2.2. Deze categorie is voor de wielersport van essentieel belang, omdat jonge renners zich in dit soort wedstrijden met de internationale talenten kunnen meten.

In 2015 kreeg de Ronde van Midden Nederland een nieuwe koersdirecteur in de persoon van Jochem Uytdehaage. De olympisch schaatskampioen komt uit Utrecht en is een fanatiek fietser en actief op het gebied van het begeleiden van jong talent. Hij is oprichter van de stichting Sporttop, een stichting die jonge sporters ondersteunt.

Gegevens

Begin:
26 augustus 2017
Einde:
27 augustus 2017
Evenement Categorie: