Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Singelloop 2019

6 oktober 2019 09:30-14:00

Op 6 oktober vindt de jaarlijkse Singelloop Utrecht plaats. Veruit de meest populaire afstand is de 10 km Singelloop met de start op de befaamde Maliebaan en finish in het monumentale Wilhelminapark. Het vlakke parcours voert door de Utrechtse binnenstad en langs de singels.

De 5 km Singelloop is een sfeervolle loop met de start op de befaamde Maliebaan en finish in het monumentale Wilhelminapark.

Het onderdeel Business Runs van de Singelloop Utrecht is de gelegenheid om samen met collega’s en relaties te genieten van sportiviteit, gezelligheid, vitaliteit en business. Een Business team neemt deel aan de 10 km of 5 km Singelloop en wordt ontvangen in de Business Run tent in het Wilhelminapark.

Tenslotte zijn er twee Kids Runs: de 2,5 en de 1 km. De lange afstand is een uitdaging voor kinderen van 8 t/m 12 jaar met start en finish aan de voet van het Wilhelminapark. Het parcours volgt de officiële Singelloop Utrecht route en na de finish wacht een echte Singelloop-medaille. De korte afstand is speciaal voor de jongste sportievelingen. Kinderen van 4 t/m 8 jaar zijn van harte welkom en tijdens deze loop mag één volwassene (met coach-nummer) meelopen.

De Singelloop draagt met trots het vaandel van oudste stratenloop van Nederland. De eerste editie vond plaats in 1925. In 1928 waren er slechts 37 deelnemers, maar langs het parcours maar liefst 100.000 man publiek. De start was destijds op het Smakkelaarsveld in Utrecht. De binnenstad van Utrecht vormt jaarlijks nog steeds het decor voor toeschouwers om de lopers aan te moedigen.

 

09.30 – 16.00 uur        Wedstrijdsecretariaat open                                       Wilhelminapark

11.15 uur                    Start Partou Kids Run 1 km (4 t/m 8 jaar)                 Wilhelminapark

11.45 uur                    Start Partou Kids Run 2,5 km (8 t/m 12 jaar)            Wilhelminapark

13.00 uur                    Start 5 km Singelloop                                                 Maliebaan

14.00 uur                    Start 10 km Singelloop                                               Maliebaan

Gegevens

Datum:
6 oktober 2019
Tijd:
09:30-14:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.singellooputrecht.nl/

Organisator

Singelloop
Site:
http://www.singellooputrecht.nl

Locatie

Wilhelminapark, Utrecht
Wilhelminapark
Utrecht,
+ Google Maps