Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Singelloop Utrecht 2018

7 oktober 2018 09:30-16:00

 

Loopfanaten kunnen zich weer inschrijven voor de Singelloop Utrecht. Op zondag 7 oktober is de 68e editie van het populaire evenement. Traditioneel zijn de befaamde Maliebaan en het sfeervolle Wilhelminapark de twee locaties om de lopers te ontvangen. De Singelloop Utrecht draagt met trots het vaandel van oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 km parcours ter wereld langs de authentieke Utrechtse singels. Vorig jaar trok de Singelloop Utrecht meer dan 10.000 lopers op de verschillende onderdelen.

Het loopevenement kent diverse onderdelen voor deelnemers van jong en oud. In de ochtend lopen kinderen de Partou Kids Run 1 km of 2 km, in de middag starten de Singelloop 5 km en 10 km. Meerdere onderdelen waren voortijdig uitverkocht, de organisatie raadt aan tijdig in te schrijven via www.singellooputrecht.nl om zo teleurstelling te voorkomen.

 

HARTSTICHTING GOEDE DOEL

Het goede doel van deze 68e editie van de Singelloop Utrecht is wederom de Hartstichting en met name onderzoek naar het vrouwenhart. De Hartstichting steunt onderzoek naar nieuwe methoden om een betrouwbare diagnose te kunnen stellen. Waardoor vrouwenlevens worden gered. Deelnemers kunnen bij inschrijving doneren en een eigen sponsoractie starten. HARTlopers doen namens de Hartstichting mee om geld in te zamelen.

 

SNELSTE 10 KM PARCOURS TER WERELD

Leonard Komon schreef op zondag 26 september 2010 geschiedenis door bij de 60e editie in Utrecht een nieuw wereldrecord te lopen. De 22-jarige Keniaanse lange afstandloper finishte met een tijd van 26:44 en was daarmee 17 seconden sneller dan zijn landgenoot Micah Kogo. Tot de dag van vandaag is het wereldrecord op de weg nog niet verbeterd. Afgelopen twee jaar is de Singelloop Utrecht met vernieuwd elan terug op de internationale loopkalender door prestaties in de top wereldseizoentijden.

Gegevens

Datum:
7 oktober 2018
Tijd:
09:30-16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
http://www.singellooputrecht.nl/info/

Organisator

Singelloop
Site:
http://www.singellooputrecht.nl