Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Urban Walk Utrecht

25 oktober 2020 08:30-17:00

Op zondag 25 oktober vindt de eerste editie van de Urban Walk Utrecht plaats. Na drie zeer succesvolle edities van de Utrecht Urban Trail krijgen wandelaars een eigen evenement. De Urban Walk Utrecht is een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van de Domstad. Deelnemers starten en finishen in het Wilhelminapark en kunnen kiezen uit een parcours van 10 of 20 km.

 

Gerrit Rietveld

De Urban Walk Utrecht staat dit jaar in het teken van Gerrit Rietveld. Een van de beroemdste inwoners van Utrecht. Gerrit Rietveld werd in 1888 geboren in Utrecht en stierf er in 1964. Rietveld was meubelmaker en ontwierp in 1919 de meest beroemde stoel ter wereld: de rood-blauwe lattenstoel. Kort daarna bouwde hij Rietveld Schröderhuis; icoon van de stijl en dit jaar 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. Een architect was geboren! De invloed van Rietveld is op veel plekken in Utrecht te zien, daarom staat de eerste editie van de Urban Walk Utrecht in het teken van Gerrit Rietveld. De route loopt niet alleen langs de woning van Rietveld, maar ook door de keuken en het atelier van zijn meest bekende woning: Het Rietveld Schröderhuis.

 

COVID-19

Met inachtneming van de geldende richtlijnen streeft de organisatie naar een mooie eerste editie in oktober. Wegens de genomen maatregelen zullen er tijdens deze editie een beperkt aantal deelnemers worden toegelaten. Er kan uitsluitend online worden ingeschreven, startbewijzen worden thuisgestuurd en er wordt gestart in meerdere en kleinere startgroepen. In de startvakken wordt de 1,5 meter gemarkeerd en het start- en finishterrein is ruim opgezet. De organisatie houdt de ontwikkelingen rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten en zal de maatregelen aanpassen aan de ten tijde van het evenement geldende richtlijnen.

 

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf vandaag op  en is mogelijk tot en met zondag 18 oktober 23.59 uur, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht.

 

Urban Walk Series

Naast edities in Den Haag, Groningen, Rotterdam, Haarlem en Breda is ook de Domstad aan de beurt. Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht. De Urban Walk Series is een onderdeel van “We Are Walking”. Wandelen is de meest toegankelijke sport ter wereld. Het is de makkelijkste manier om te bewegen samen met familie en vrienden. Of je nu liever in de stad, de heuvels of de natuur wandelt. We Are Walking biedt voor ieder wat wils.

Gegevens

Datum:
25 oktober 2020
Tijd:
08:30-17:00
Evenement Categorie:
Site:
www.urbanwalkutrecht.nl