Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Utrecht City Bokaal

8 december 2018-9 december 2018

De Utrecht City Bokaal is een jaarlijks terugkerend langebaanschaatstoernooi gereden op De Vechtsebanen in Utrecht. De opzet van deze schaatsklassieker is in de loop van de jaren regelmatig veranderd, maar sinds 2007 is het een sprinttoernooi over twee keer 500 meter en twee keer 1000 meter.

De Utrecht City Bokaal is voor Junioren A en ouder.

De 500 en 1000 meter op beide dagen telt mee voor het klassement van de Rabo Holland Cup.

De Utrecht City Bokaal is tevens selectiewedstrijd voor het KPN NK Sprint (zie selectiedocument). In totaal zijn er twaalf plaatsen minus de geplaatsten van de World Cups bij zowel de dames als heren te verdienen.

De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de negende keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Rabo Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

Gegevens

Begin:
8 december 2018
Einde:
9 december 2018
Evenement Categorie:
Site:
https://www.schaatsen.nl/kalender/2018/12/utrecht-city-bokaal/

Organisator

KNSB
Site:
www.knsb.nl

Locatie

Vechtsebanen
Mississippidreef 151
Utrecht, 3565 CE Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.vechtsebanen.nl/