Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelchallenge in Breukelen

3 mei 2018 16:00-19:00

Gratis

Wandel mee met de Wandelchallenge in Breukelen

Nationale Diabetes Challenge – Bas van de Goor Foundation

Huisartsenpraktijken Vechtzorg doen in samenwerking met Vechtverband mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. Sinds deze week wordt er in Breukelen wekelijks gewandeld op weg naar een betere gezondheid. In kleine stappen trainen deelnemers tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 26 tot en met 29 september 2018. In deze week lopen deelnemers vier dagen een bepaalde afstand (5, 10, 15 of 20 kilometer). De challenge is niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes, maar ook met andere chronische aandoeningen, overgewicht enzovoorts.

 

Start bij de Driestroom

De wekelijkse wandelingen starten op donderdag om 16.00 uur bij de hoofdingang van de Driestroom, onder begeleiding van de praktijkondersteuner en de diëtiste. Ook de wandelcoach van Ommetje Breukelen en de huisarts en fysiotherapeut lopen geregeld mee met de groep. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met ieders niveau. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden wel gewenst via www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelchallengebreukelen.

Mensen uit de hele regio mogen meelopen.

 

De Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland heeft diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim 9.200 euro. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt.

 

Meer informatie en inschrijven
Voor meer informatie over de wandelingen in Breukelen kan contact worden opgenomen met Anneke Bijsterbosch via a.bijsterbosch@vechtzorg.nl. Wanneer iemand vragen heeft over sport en bewegen met een beperking en/ of chronische aandoening in de gemeente Stichtse Vecht, De Ronde Venen of Woerden kan diegene contact opnemen met de consulent aangepast sporten Sandra van Wijhe-Faase via svanwijhe@teamsportservice.nl of 030 – 209 99 99

Gegevens

Datum:
3 mei 2018
Tijd:
16:00-19:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelchallengebreukelen

Locatie

Driestroom
De AA 50
Breukelen, Nederland
+ Google Maps