Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wedstrijd schoonrijden

13 februari 2020

Op 13 februari vindt op het ijs van de Vechtsebanen een wedstrijd schoonrijden plaats. De sport staat sinds 2013 op de nationale inventaris immaterieel cultureel erfgoed.

Deze oudste vorm van schaatsen wordt nog steeds met veel enthousiasme gedaan. Het tempo ligt wat lager waardoor het minder blessuregevoelig is dan andere vormen van schaatsen.  Het schoonrijden wordt dan ook wel slow-skating genoemd. Ook het zogenaamde stok-rijden valt onder het schoonschaatsen.

Wie enthousiast is geworden na het bekijken van de wedstrijd op 13 februari en een keer mee wil doen op de maandagavond, aanvang 19.30 uur, is van harte welkom op de Vechtsebanen in Utrecht. (Mississippidreef 151). De groep die dan traint heeft de gehele binnenbaan ter beschikking, het is dus erg rustig op het ijs met de hooguit 30 rijders. De proeflessen, 2 keer, zijn gratis en ook de schaatsen zijn gratis te leen. Meerijden is eventueel mogelijk. Voorwaarde is wel dat men over enige schaatservaring, op recreatief niveau, beschikt. Meer informatie over het schoonrijden is te vinden op: www.schoonrijden.nu. Opgeven voor de proeflessen kan via nr 06-46312768

Gegevens

Datum:
13 februari 2020
Evenement Categorie:

Locatie

Vechtsebanen
Mississippidreef 151
Utrecht, 3565 CE Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.vechtsebanen.nl/