Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wielrentoernooi voor basisscholieren

16 september 2017 15:00-16:00

Hou je van hard fietsen, heb je een fiets en wil jij het op een echte wielerbaan opnemen tegen leeftijdsgenoten? Doe dan mee met het Wielrentoernooi (Dikke Banden Race) van Wielervereniging Eemland tijdens de Rabobank Amersfoort Groeistad Klassieker op deze dag. Op deze dag met veel wielersfeer, kan ook jij met deze Amersfoortse klassieker zelf racen op een veilig en afgesloten parkoers.

Je kan meedoen met elke fiets. Een omafiets, Mountainbike, racefiets het maakt niet uit. De fiets moet wel technisch in orde zijn en wordt vooraf gecontroleerd of de remmen het doen en of alles goed vastzit.

Een helm dragen is verplicht. Heb je geen helm dan kan je er 1 lenen van de Wielervereniging. Wie worden de nieuwe schoolkampioenen van 2017?
Op zaterdag 16 september moet je 30 min voor de start melden in de kantine van WV Eemland. Hier krijg je een startnummer dat je op je shirt moet spelden. De speldjes krijg je uiteraard van ons.

 

We rijden eerst met elkaar een proefrondje zodat je weet hoe het parcours is.

Daarna starten we in 3 groepen. Jongens en meiden starten gelijk:
groep 3 en 4 start om 15.00 uur. Jullie rijden 1 ronde van 1500m.
groep 5 en 6 start om 15.15 uur. Jullie rijden 2 ronden van 1500m.
groep 7 en 8 start om 15.30 uur. Jullie rijden 3 ronden van 1500m.

Na de finish van de derde groep, worden de eerste drie geplaatsten per groep gehuldigd op een officieel podium en maken we een groepsfoto van alle deelnemers.

Organisator

WV Eemland

Locatie

Sportpark Zielhorst 2
Amersfoort, 3822 ZT Nederland + Google Maps