Expositie 50 jaar FC Utrecht geopend

Voetbal Redactie

Afgelopen woensdag was een historische dag in de geschiedenis van FC Utrecht. Toen werd namelijk de expositie ’50 jaar FC Utrecht vanuit het hart’ officieel open gesteld in aanwezigheid van samensteller en bedenker Remco Neu. Hij benadrukte aan het begin van de bijeenkomst dat zoveel mogelijk de sfeer van de club is opgeroepen, bijvoorbeeld in de vorm van een nagebouwde tribune waarbij tevens via radioverslagen de unieke sfeer van Galgenwaard is opgeroepen.

Daarbij worden ook filmpjes met wedstrijdbeelden getroond om het geheel compleet te maken. Natuurlijk was ook clubeigenaar Frans van Seumeren van de partij, die desgevraagd als zijn ultieme wens op papier zette: ‘Ik hoop dat FC Utrecht nog een keer kampioen wordt.’ Waarop Remco Neu meteen antwoordde: ‘Dat hopen we allemaal met hem.’

Ook voormalige FC-spelers Leo van Veen en Koos van Tamelen waren aanwezig evenals de Utrechtse wethouder van sport Maarten van Ooijen en FC-directeur Thijs van Es. Natuurlijk zijn ook alle shirts met het logo van de toenmalige clubsponsors ten toon gesteld om de sfeer van destijds aan het einde van het jubileumjaar extra te benadrukken. Ook zijn mooie profielschetsen van voormalige vedetten te lezen.

De tentoonstelling is vanaf nu tot en met 31 december van dit jaar te zien in het Utrechts Archief aan de Hamburgerstraat nr 28. De entree is 2,50 euro en houders van een museumjaarkaart hebben gratis toegang.