Favoriete afstand Schippers terug in Diamond League

Atletiek Redactie

Een jaar geleden treurde Dafne Schippers over het verdwijnen van de 200 meter uit het programma van de Diamond League. Volgend seizoen keert de dubbele sprint weerin het belangrijkste circuit binnen de mondiale atletiek. Ongetwijfeld tot vreugde van de tweevoudig wereldkampioene uit Utrecht.

Ook het discuswerpen, het hink-stap-springen, de 3000 meter steeple chase en de 5000 meter zijn weer opgenomen als atletieknummers in de topcompetitie.

Het complete oude programma is in ere hersteld. Ondanks de inkomstenderving door de coronapandemie, is er 7 miljoen dollar aan prijzengeld te verdelen onder de atleten. Nieuw is een bonuspot van 500.000 dollar voor atleten die het hele jaar door constant op hoog niveau presteren. Behalve Dafne Schippers zal ook Femke Bol met belangstelling kijken naar de geplande data. De Amersfoortse won dit seizoen op de 400m horden alle wedstrijden waar ze aan meedeed. Het eerste atletiekgala van de Diamond League is op 23 mei in het Marokkaanse Rabat. Er zijn dertien wedstrijden gepland. De laatste is in september in Zürich.