FC gaat gooiers van vuurwerk aanpakken

Voetbal Gijs Kila

Wat in Arnhem een mooie avond had moeten worden tussen twee subtoppers, werd een nachtmerrie. Niet alleen vanwege het bedroevende spel van FC Utrecht maar vooral ook door het wangedrag van FC-supporters die het veld bestookten met vuurwerk. Scheidsrechter Jochem Kamphuis staakte het duel tien minuten en na afloop sprak directeur Thijs van Es zijn schaamte uit over deze gebeurtenissen. 'We hebben meteen aan het Vitesse-bestuur om beelden gevraagd en zullen de daders opsporen er hard straffen. Dit is een absoluut dieptepunt voor onze club.'

Want ook die laatste constatering bevatte volop realiteitszin. In een prestigeduel waarin FC Utrecht z’n derde plek had moeten waarmaken, ging het helemaal mis. Zoals eerder tegen AZ blijkt de ploeg van Hake buitenshuis beduidend minder kwaliteit aan de dag te leggen dan in een kolkend Galgenwaard. En wanneer er dan ook nog persoonlijke fouten ten grondslag liggen aan doelpunten, dan verdien je niet om te winnen. Twee doelpunten kwamen bovendien letterlijk uit de lucht vallen, waarbij beide doelverdedigers niet vrijuit leken te gaan.

Voor Maarten Paes was er nog volop gelegenheid om zich te revancheren en hield met knappe reflexen de spanning tot en met tien minuten extra tijd in de wedstrijd. Na afloop noemde de verslaggever op Radio Utrecht ‘de vlag op een modderschuit’ en daarmee was deze verloren avond wel aardig getypeerd. Over twee weken wacht een tot de tanden bewapende debutant Cambuur, wij  zijn uiterst benieuwd hoe FC Utrecht zich dit keer buitenshuis zal presenteren.