FC tegen Cambuur, Heracles en PSV definitief zonder publiek

Voetbal Hans van Echtelt

Twee uitwedstrijden (Cambuur en PSV) en thuis tegen Heracles zal FC Utrecht zonder publiek moeten voetballen. Dat is het gevolg van de vandaag bevestigde nieuwe aangescherpte corona-maatregelen. Volgens directeur Thijs van. Es mist deze nieuwe aanpak ‘feitelijke onderbouwing’ omdat in de stadions recent nauwelijks extra besmettingen zijn geconstateerd. 'Op basis van die gegevens is deze aanpak onbegrijpelijk', zegt hij. Voor zijn club FC Utrecht doet het stadionverbod voor publiek extra pijn omdat er in Galgenwaard een stijging in de toeschouwerstotalen valt te bespeuren.

‘We zaten in het seizoen 2018-2019 op een gemiddelde van 19.600 en dat totaal is nu inmiddels opgelopen naar 20.000. Het is bij onze thuiswedstrijden dit seizoen drukker dan ooit’, aldus Van Es. Ondanks het protest van FC Utrecht en tal van andere eredivisieclubs zijn de maatregelen vandaag niet teruggedraaid.

Dat betekent definitief dat de eerstvolgende thuiswedstrijd waarbij weer publiek welkom zou kunnen zijn, op 11 december zal kunnen zijn wanneer Go Ahead Eagles naar Galgenwaard komt. Voor de winsterstop staan nog duels op het programma tegen Fortuna (uit) en FC Twente (thuis) waarna een korte winterstop volgt. Het seizoen wordt in 2022 hervat met de topper tegen Ajax op 16 januari.