‘FC-uitrecord’ in Den Haag moeiteloos bereikt

Voetbal Hans van Echtelt

Het was een mooie uitdaging. Winnen bij nummer laatst ADO/Den Haag en daarmee het record van vijf uitwedstrijden op rij positief afsluiten. Eerder werden achtereenvolgens AZ, Willem II, RKC en Fortuna aan de zegekaar gebonden en nu was ADO/Den Haag met 1-4 het slachtoffer van de Utrechtse dadendrang. Het kostte de formatie van René Hake overigens weinig moeite om dit record te bereiken want het tegenspel van de Hagenaars was uiterst pover. Al bij rust was het al 0-3 via treffers van Gyrano Kerk, Joris van Overeem en Othman Boussaid.

De tweede helft werd een formaliteit, FC Utrecht geloofde het wel en de tegenstander kon weinig forceren. Toch vielen er nog twee treffers: een tegengoal van voormalig FC Utrecht-speler Jonas Arweiler en van de uitblinkende Adam Maher.

Een goede uitgangspositie voor de komende duels tegen Feyenoord (thuis) en Ajax (uit) want het perspectief op een plek in de nacompetitie lijkt nu wel zo goed als veilig gesteld. Mogelijk zullen die toppers afgewerkt moeten worden zonder Mimoun Mahi die vrijwel zeker een spier gescheurd heeft en Bart Ramselaar die mogelijk een hersenschudding opliep. Het was een groot raadsel dat de medische staf van FC Utrecht de dizzy rondlopende Ramselaar niet meteen liet vervangen voor Sander van der Streek.

De shirts die FC Utrecht in Den Haag droeg, zullen overigens voor een goed doel, de Mentelity Foundation, beschikbaar komen. Dit door de vorige week overleden Bibian Mentel opgericht fonds zal gesteund gaan worden met de verkoop van de shirts. De komende dagen kan er geboden worden. Het is een mooi gebaar op een middag waarin Hake een debutant presenteerde, namelijk de centrale verdediger uit Jong Utrecht, Benaissa Benamar die niet helemaal vrijuit ging bij de enige Haagse treffer maar verder verdienstelijk speelde.