FC Utrecht beloont zich weer niet

Voetbal Hans van Echtelt

Het is een rode draad in dit seizoen: FC Utrecht weigert om zichzelf te belonen tot nu toe in dit seizoen. Ook in de uitwedstrijd bij FC Groningen had de Domstedelijke formatie de drie punten binnen bereik, maar toch stond er na afloop 0-0 op het scorebord. De thuisclub bracht een kwartier voor tijd vedette Arjen Robben nog in maar ook hij kwam niet tot een beslissende actie. Vooral voor de beste man aan FC-zijde Sander van der Streek  was het een hard gelag dat hij zijn goede spel niet met een treffer had kunnen belonen.

‘Ik had er zeker twee moeten maken, ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan,’ zo reageerde Van der Streek na afloop. ‘Maar we hebben ook nu weer weinig geluk, een doelpunt van ons wordt zelfs  op een paar millimeter wegens buitenspel afgekeurd. Het is een beetje het verhaal van dit seizoen tot nu toe.’

Het was de vijfde wedstrijd tegen de Groningers op rij waarbij FC Utrecht de 0 wist te behouden.

Komende zaterdag komt de sensatie van dit seizoen, FC Twente naar Galgenwaard. De ploeg van trainer Ron Jans had zaterdagavond zelfs even de koppositie in handen na de opmerkelijke 0-3-zege bij RKC. Vooral de van FC Utrecht geleende Vaclav Cerny toont zich bij zijn nieuwe club opmerkelijke productief zodat de defensie van FC Utrecht gewaarschuwd is voor deze voormalige ploeggenoot. Het zou mooi zijn wanneer FC Utrecht de reeks gelijke spelen nu eens met een driepunter gaat afsluiten.