FC Utrecht eert clubicoon met zaal

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht heeft maandagavond de 'Jean-Paul de Jong zaal' in gebruik genomen. Hiermee wil de club eerbetoon brengen aan het clubicoon, dat van 1993 tot 2007 in de clubkleuren speelde van zijn geboortestad. Hij kwam tot liefst 370 competitieduels en hoeft alleen Leo van Veen (391 wedstrijden) en Jan-Willem van Ede (409 duels) voorrang te geven. Hoogtepunten in zijn loopbaan waren het twee keer winnen van de KNVB-beker en het veroveren van de Johan Cruijff-schaal. Als trainer was Jean-Paul actief bij de jeugd en de hoofdmacht van FC Utrecht.

De grootste ruimte van de derde etage van thuisbasis van FC Utrecht -Galgenwaard- is vanaf nu vernoemd naar de oud-speler en voormalig trainer van de Utrechtse FC.

‘Jean-Paul heeft als speler, jeugdtrainer en oefenmeester bij de A-selectie veel betekend voor onze club’, zegt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht. ‘Wie Jean-Paul de Jong zegt, zegt FC Utrecht. Wij willen Jean-Paul bedanken voor alles wat hij voor FC Utrecht heeft gedaan door middel van dit fysieke en blijvende eerbetoon. We hopen dat we hem regelmatig zelf mogen begroeten in deze prachtige ruimte op de derde etage van Stadion Galgenwaard.’