FC Utrecht-Feyenoord toch nog afgelast

Voetbal Redactie

Ondanks eerdere berichten werd de voetbalwedstrijd FC Utrecht-Feyenoord op 10 december afgelast vanwege het winterweer. De inzet van de sneeuwschuivende fans op het veld mocht niet baten. Naar aanleiding van de de onduidelijke situatie die ontstaan is voor veel supporters gaat de KNVB om tafel met betrokken partijen. Op woensdag 24 januari 2018 van 20:00 tot 21:45 zal de wedstrijd ingehaald worden.

Enkele voetbalfans hadden voor de wedstrijd nog schik toen ze hun bus bij elke halte konden aanduwen om zo toch nog bij het stadion te komen. Na het afgelasten echter, barstte het geklaag op Twitter los. Vele voetbalfans meenden dat de KNVB de wedstrijd veel eerder had moeten afgelasten, vóórdat iedereen de weg op ging. De fans die naar huis gestuurd werden, konden dit in sommige gevallen ook nog eens te voet doen, want het openbaar stadsvervoer in de gemeente Utrecht had toen ook nog veel last van de sneeuw.

 

KNVB persbericht

De KNVB laat weten dat ‘er contact is geweest met het Supporterscollectief en de betrokken clubs om de ontstane situatie van vandaag, zondag 10 december, te bespreken. Ook clubs die vandaag niet in actie kwamen en lokale overheden worden hierbij betrokken, om samen te proberen om dergelijke onduidelijke situaties in de toekomst te kunnen voorkomen. Er wordt getracht op korte termijn een groep van afgevaardigden bij elkaar te krijgen om deze kwestie te bespreken.

Op dit moment is het zo dat de KNVB samen met de thuisspelende club verantwoordelijk is voor de situatie op het veld en in het stadion. De lokale overheid gaat over de situatie buiten het stadion. Uiteraard staan de KNVB, clubs en de lokale overheid in nauw contact met elkaar als de situatie, zoals in dit geval, hier om vraagt.

Door de thuisclubs is er hard gewerkt om de wedstrijden toch nog door te laten gaan, maar bij twee Eredivisie-wedstrijden bleek dit uiteindelijk niet mogelijk. Vanwege het feit dat we altijd proberen om de competitie zo gelijkmatig mogelijk te laten verlopen, dat er in het competitieschema weinig inhaalmogelijkheden zijn én dat er al veel supporters in het stadion waren wordt er uiterst zorgvuldig omgegaan met afgelastingen. In het geval van Sparta – Vitesse en FC Utrecht – Feyenoord bleek er uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan een afgelasting.’