FC Utrecht herademt, eindelijk thuiszege

Voetbal Hans van Echtelt

Het heeft heel lang geduurd maar FC Utrecht heeft voor eerst sinds 24 oktober van het vorig jaar weer eens een thuiszege behaald. In een ijzig koud stadion Galgenwaard werd met 2-0 van Heracles gewonnen. Daarmee werd sportief revanche genomen voor de destijds in Almelo geleden beschamende 4-1-nederlaag. Dat was meteen de laatste wedstrijd dat John van den Brom als hoofdcoach op de bank zat.

Gisteravond in een kil en gedeeltelijk besneeuwd Galgenwaard waren de rollen totaal omgedraaid. FC Utrecht was vanaf de aftrap heer en meester en liet de tegenstander met fanatiek tegenspel geen moment in de wedstrijd komen. ‘Mijn ploeg stond onder grote druk na de supportersactie van afgelopen week waarbij fans de spelersbus hebben opgewacht. Je moet altijd maar afwachten hoe zoiets uitpakt maar het elftal heeft juist en doeltreffend gereageerd. Nu moeten we deze opgaande lijn de komende periode doortrekken,’ aldus een opgeluchte trainer Rene Hake die Sander van der Streek en Adrian Dalmau die de onzekere doelman Janis Blaswich zag passeren.

FC Utrecht verzuimde overigens de score naar een hogere uitslag te tillen, vooral Gyrano Kerk was een aantal keren dicht bij een treffer. Over een week staat de cruciale thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma, dan kan de stap naar het linker rijtje en richting de zo belangrijke achtste plaats mogelijk al worden gezet.