FC Utrecht huurt Franse jeugdinternational

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht heeft de komende twee seizoenen de beschikking over de 19-jarige Arthur Zagre. Hij is Frans jeugdinternational en speelde bij AS Monaco. Bovendien heeft de club een optie tot koop bedongen wanneer Zagre blijkt aan de hoge verwachtingen te voldoen. Technisch directeur Jordy Zuidam spreekt traditiegetrouw vol euforie bij deze transfer over ‘een speler met veel voetballend vermogen, een echte atleet met veel drive’.

Maar in het verleden blijkt het optimisme van de TD van FC Utrecht nog wel eens gelogenstraft te worden bij nieuwe aankopen, dus enige reserve lijkt ook nu op zijn plaats.

Ook trainer René Hake laat hoopvolle geluiden hoort uit het trainingskamp in Zeeland waar de selectie eergisteren aan het trainingskamp is begonnen ter voorbereiding op het nieuwen seizoen. Hij heeft het dan over een andere jeugdige FC-aanwinst, namelijk de van Ajax overgenomen Quinten Timber. Het uit Utrecht afkomstige talent maakte de eerste twee dagen een uitstekende indruk. ‘Een leuke jongen met een dynamische inslag die tot nu toe een grote technische vaardigheid heeft laten zien, we hopen veel plezier aan hem te gaan beleven’. Quinten is de broer van Jurriën Timber die momenteel deelneemt aan het EK als Oranje-speler.

Troupee

FC-speler Giovanni Troupee keert transfervrij terug naar FC Twente waar de 23-jarige verdediger al eerder speelde. Hij tekende vanmiddag een 1-jarig contract met een optie voor nog een jaar.