FC Utrecht in de samenleving

Overig nieuws Redactie Utrechtse Sportkrant

FC Utrecht trok het afgelopen seizoen vier keer de provincie in om bij de supporters op bezoek te gaan. De jongste supporters kwamen aan bod bij #fcutrechtleert, de supporters werden bezocht op het werk bij #fcutrechtwerkt en meiden lieten hun talent zien bij #fcutrechtscoort. Ouderen stonden centraal bij het al even bijzondere #fcutrechtontmoet.

#fcutrechtontmoet

Het eerste provinciebezoek met de spelers, stafleden en kantoorpersoneel van FC Utrecht was gericht op de senioren in de provincie. In het kader van de ‘Week tegen de Eenzaamheid’ bezocht het gezelschap negen zorgtehuizen. Trainer/coach Erik ten Hag, Robin van der Meer en Rick Mulder meldden zich op het hoofdkantoor van het Ouderenfonds in Bunnik om het belpanel van De Zilverlijn te versterken. De Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds biedt op regelmatige basis een gezellig praatje of luisterend oor voor eenzame ouderen.

De Utrechtse senioren in de zorgtehuizen waren zichtbaar verheugd over het bezoekje van de plaatselijke trots. Samen met Richairo Zivkovic en Sebastian Haller werd er een ontspannen potje bingo gedaan. Tegelijkertijd daagde Giovanni Troupée de ouderen uit voor het bekende Jenga. De foto’s met de spelers en stafleden en de gekregen sjaal zijn een blijvende herinnering van de mooie dag.

 

#fcutrechtwerkt

FC Utrecht-spelers als pizzabezorger, heftruckchauffeur of automonteur; op Valentijnsdag 2017 was niets te gek. Waar de supporters normaliter op het werk van de spelers van FC Utrecht komen kijken, waren de rollen die dag omgedraaid. Het bleef niet alleen bij het bekijken van het werk, de handjes gingen ook uit de mouwen.

Politeagent Sofyan Amrabat hield de straten veilig, Kevin Conboy en Rob Adelaar hielpen mee in de slagerij en aanvoerder Willem Janssen was heftruckchauffeur. Het leverde mooie beelden op en de supporters vonden het leuk hun éigen werkplekkie een keer te kunnen laten zien.

 

#fcutrechtleert

Gezond eten, voldoende bewegen en financiële zelfredzaamheid: dat waren de thema’s van het derde provinciebezoek van FC Utrecht. Ruim 2.000 basisschoolleerlingen werden bezocht door de spelers van FC Utrecht, samen met medewerkers van maatschappelijk partner a.s.r.

Gastlessen over een gezonde leefstijl en financiële zelfredzaamheid werden gegeven door de spelers, ondersteund door de medewerkers van a.s.r. Om de kennis direct te testen werd er op iedere basisschool een quiz gedaan. Na het theoriedeel in de klas was het tijd voor het volgende thema: voldoende bewegen. De kinderen showden hun danskunsten en deden sportieve oefeningen in de gymzaal of op het schoolplein.

 

#fcutrechtscoort

Het laatste provinciebezoek stond geheel in het teken van meidenvoetbal. De spelers van Jong FC Utrecht waren te gast op elf locaties in de provincie Utrecht voor het geven van trainingen.

De clinics dienden als voorproefje op WEURO 2017, het EK voetbal dat in juli/augustus in Nederland gehouden wordt. Stadion Galgenwaard hospiteert tijdens het toernooi vier poulewedstrijden, waaronder de openingswedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal. De vrouwen nemen het op 16 juli op tegen Noorwegen en trappen hiermee het EK voetbal in Nederland af.

 

Walking Football

In periodes van tien weken is er op woensdagmiddag volop beweging bij Sportcomplex Zoudenbalch. Senioren uit de regio Utrecht volgen dan trainingen Walking Football.

Vanaf augustus 2015 wordt Walking Football bij FC Utrecht aangeboden voor senioren in de regio Utrecht. De deelnemers trappen een balletje met leeftijdsgenoten uit de regio. De spelregels zijn aangepast aan de doelgroep. Zo mogen er geen slidings gemaakt worden, mag er niet gerend worden en zijn de velden kleiner dan normaal.

Naast de gebruikelijke trainingen, speelden de ouderen toernooien en vriendschappelijke wedstrijden.

 

Charity Box

De zogeheten Charity Box van FC Utrecht wordt iedere thuiswedstrijd beschikbaar gesteld voor twaalf supporters die een steuntje in de rug verdienen. Deze twaalf supporters kunnen opgegeven worden bij de maatschappelijke tak van FC Utrecht.

 

Samenwerkingspartners

FC Utrecht heeft samenwerkingsverbanden met negen gemeenten in de provincie Utrecht. Deze gemeenten staan centraal bij de provinciebezoeken, maar ook bij andere activiteiten van FC Utrecht Maatschappelijk.

 

 

Sociale media

Like’ je FC Utrecht op Facebook, dan sluit jij je aan bij een gezelschap van dik 66 duizend mensen. Op Facebook deelt de club het laatste nieuws, FC Utrecht TV-items, zo nu en dan een leuke quiz en unieke livebeelden vanuit alle stadions waar het team speelt.

Wat je al niet voor leuks kunt doen met maximaal 140 leestekens! Het Twitter-account van FC Utrecht, @fcutrecht, behoort tot de snelst groeiende van de Eredivisie en dat heeft een reden! Het microblog van de FC wordt dagelijks van verse content voorzien. Volg je FC Utrecht op Twitter, dan hoef je echt niets meer te missen. Oh, als je toch aan het volgen bent: voeg dan ook @fcutrechtmatch toe. Via dat account doet de club van alle wedstrijden van het eerste team en de beloftenploeg verslag.

De grote winnaar op social media-gebied in 2016? Misschien Instagram wel! Sinds de introductie van Instagram Stories, een Snapchat-achtige functionaliteit, is de populariteit van het medium alleen maar toegenomen. FC Utrecht heeft dik 25.000 volgers op Instagram en pakt uit met prachtig vormgegeven unieke content, gemiddeld een paar keer per dag. Foto’s, filmpjes, quotes van spelers en liveregistraties van unieke achter de schermen-momenten; op Instagram kun je ’t allemaal vinden als je de club volgt: fc_utrecht.

Altijd willen weten wat er achter de schermen gebeurt bij FC Utrecht? Dan is het Snapchat-account van de club echt wat voor jou. Voeg ‘fc_utrecht’ toe en je krijgt een kijkje behind the scenes!