FC Utrecht loopt geen averij op

Voetbal Redactie Utrechtse Sportkrant

FC Utrecht heeft ook het tweede competitieduel gewonnen. Op eigen veld werd het 2-0 dankzij treffers van Zakaria Labyad (2e minuut) en Cyriel Dessers (7e minuut). Tegenstander Willem II spartelde nauwelijks tegen.

En dat kwam de ploeg van trainer Erik ten Hag ook prima uit met het oog op de Europese wedstrijd van donderdag bij Zenit Sint Petersburg. FC Utrecht verdedigt in Rusland de 1-0 voorsprong die het woensdag 16 augustus in een uitgelaten stadion Galgenwaard behaalde. Inzet in kwalificatieronde van de Europa League is een plaatsing voor de groepsfase van het toernooi.

In een zonnig Galgenwaard lag Willem II zondag al na zeven minuten op de rug. De snelle treffers van Labyad en Dessers waren de selectie van trainer Edwin van de Looi te machtig. Hoewel FC Utrecht daarna – met het oog op donderdag – gas terug nam, weigerden de bezoekers te geloven in hun mogelijkheden. FC Utrecht-sluitpost David Jensen kwam niet in de problemen; hij hoefde zelfs nauwelijks in actie te komen.

Trainer Ten Hag liet de Duitse spits en aankoop Lukas Görtler (1. FC Kaiserslautern) zijn debuut in de basis maken. Bij de aftrap stond ook Giovanni Troupee opgesteld. In de slotfase maakten Bilal Ould-Chikh (voor Dessers) en Odysseus Velanas (voor Labyad ) zijn opwachting. Twee basisspelers van donderdag, Edson Braafheid en Gyano Kerk, bleven aan de kant, terwijl Sander van de Streek in de slotfase nog een paar minuten sprokkelde.

Belangrijk voor FC Utrecht was deze zondagmiddag om ongeschonden de eindstreep te halen. Dat lukte op twee fronten; geen blessures en de tweede competitiezege in twee duels. Niet alleen in de Eredivisie van het betaalde voetbal is FC Utrecht met twee zeges nog ongeslagen, ook in Europees verband leed het nog geen nederlaag. Zeges waren er tegen Valletta FC (3-1, thuis) en Zenit (thuis 1-0) terwijl gelijk werd gespeeld bij Valletta FC (0-0) en Lech Poznan (0-0 thuis, 2-2 uit).

 

Zenit

Net als FC Utrecht is ook Zenit nog ongeslagen in de competitie. De formatie van trainer Mancini won zaterdag met 1-0 bij hekkensluiter Amkar. De overige cijfers zijn indrukwekkend, Zenit won zes keer en speelde in competitieverband eenmaal gelijk. De 19 punten (uit zeven duels) zijn goed voor een eerste plaats.

Het duel met Zenit Sint Petersburg begint donderdag 24 augustus om 19.00 uur. Zondag 27/8 speelt FC Utrecht in competitieverband bij FC Groningen (aanvang 16.45 uur).