FC Utrecht na rust onherkenbaar: 1-1

Voetbal Hans van Echtelt

Je zou bijna denken dat in de rust van FC Utrecht-Fortuna Sittard iemand van de ‘Utrechtse’ trainersstaf van de bezoekers even op bezoek is geweest bij Rick Kruys en zijn manschappen. Om te vragen of ze met een puntje naar Limburg mochten afreizen. Zo onherkenbaar was het spel van de thuisclub namelijk in. de tweede helft, dat je vermoeden kon dat Sjors Ultee, Rob Alflen en Jan Wouters wel een gelijkspelletje werd gegund.

Het werd uiteindelijk ook 1-1, want Zian Flemming werkte de openingsgoal van Bart Ramselaar moeiteloos weg. En het was achteraf ook gerechtigheid dat VAR-waarnemer Danny Makkelie de winnende kopbal van Mark van der Maarel ongeldig verklaarde. FC Utrecht had geen driepunter verdiend in de chaotische slotfase waarin ook Fortuna nog volop winstkansen had laten liggen.  En zo bleef interim-trainer Rick Kruys ongeslagen in zijn eerste twee duels maar daar zal hij weinig voldoening bij voelen.

Wie gedacht had vooraf dat het duel tussen nummer zeven en zeventien van de ranglijst een gelopen koers zou worden, kreeg aanvankelijk gelijk. FC Utrecht domineerde op alle fronten, schoot liefst tien keer op het doel van Fortuna maar dat gebeurde alleen via Ramselaar doeltreffend. Na rust was de score van doelpogingen precies andersom en keek de Bunnik Side verbijsterd toe hoe de wedstrijd volkomen kantelde. Het ‘FC Utrecht wakker worden’ leek op de valreep toch baat te brengen toen de 2-1 op het scorebord kwam maar tot euforie van de massaal opgekomen Limburgse aanhang ging dat Utrechtse feestje niet door.


De laatste nieuwsberichten: