FC Utrecht ontbeert bezieling bij AZ: 3-0

Voetbal Redactie

FC Utrecht is bij AZ hard onderuit gegaan. De formatie van trainer Erik ten Hag verloor zondag 22 oktober in Alkmaar kansloos met 3-0.  In de Eredivisie staat de ploeg nog nèt in linkerrijtje: 9e, met dertien punten uit negen duels.

Vanaf de start voetbalde FC Utrecht inspiratieloos tegen de formatie van trainer John van den Brom. Het jeugdige AZ, dat voor het seizoen inzette op vruchten van de eigen jeugdopleiding en nagenoeg geen geld investeerde in aankopen, draaide FC Utrecht vanaf de aftrap de duimschroeven aan. Dat resulteerde na 21 minuten in de doelpunt van de 19-jarige Koopmeiners. Hij schoot van ruim twintig meter de bal precies achter goalie David Jensen.

FC Utrechtkwam het laatste kwartier van de eerste helft enigszins terug in de wedstrijd. Nadat eerder een schot van Zakaria Labyad was gekraakt, kopte Lukas Görtler op de lat; een kunstje dat AZ-speler Jahanbakhs op slag rust herhaalde.

‘We mochten van geluk spreken dat het bij een 1-0 achterstand bleef’, beschouwde Ten Hag na. Maar repareren kon ook de Twentse coach de schade niet. Na ruim een uur gooide Jahanbakhsh de wedstrijd in het slot: 2-0. Waarna tien minuten voor tijd Van Overeem nog wat zout in de wonden strooide: 3-0.

‘Soms zijn we goed, zoals afgelopen zondag tegen Heerenveen (2-1 zege), soms zijn we degelijk, zoals bij Vitesse (1-1) en soms zijn we slecht, zoals vandaag’, aldus Ten Hag. ‘Het ontbrak ons aan bezieling, aan de instelling om meters te maken. We zijn in Alkmaar door de ondergrens gezakt’, aldus de oefenmeester voor de camera’s van FOX Sports.

Woensdag wacht FC Utrecht alweer de volgende klus. Dan gaat het in de tweede bekerronde naar FC VVV (aanvang 18.30 uur), dat in de competitie een puntje minder heeft vergaard. Zondag 29 oktober 14.30 uur speelt FC Utrecht om de punten in de eigen Galgenwaard tegen NAC dat wordt getraind door voormalig clubicoon Stijn Vreven.