FC Utrecht opgelucht na thuiszege

Voetbal Hans van Echtelt

Het was spannend tot de zesde minuut van de blessuretijd in de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente. Een kopbal vloog centimeters naast het FC Utrecht-doel waardoor de gelijkmaker uitbleef en de 2-1 op het scorebord bleef. Toch was trainer John van den Brom na afloop weinig positief. 'De opluchting was groot bij ons in de kleedkamer maar het veldspel was beduidend minder dan in de voorgaande duels waarin we tot veel meer uitgespeelde kansen kwamen.'

Een terechte uitspraak,  zeker omdat zijn ploeg zoals al eerder in dit seizoen met een snelle achterstand werd geconfronteerd. Er waren nog maar vijftien seconden gespeeld toen de bal al achter doelman Thijmen Nijhuis verdween. ‘Het zal toch niet zo zijn dat we weer op zo’n manier de boot ingaan’, aldus Van den Brom.

Maar dat gebeurde dus niet. Via Bart Ramselaar en Sander van den Streek werd de score omgebouwd in het voordeel van de thuisclub. Een 3-1 bleef uit door ingrijpen van de VAR die Bart Ramslaar enkele decimeters buitenspel zag staan. Dat had FC Utrecht fataal kunnen zijn als Twente ver in blessuretijd alsnog raak had gekopt. Nu wacht voor FC Utrecht  komende week de bekerwedstrijd bij FC Dordrecht.