FC Utrecht overtuigend naar halve finale KNVB Beker

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht heeft de horde in Deventer met glans genomen. De formatie van John van den Brom kwam behoudens het eerste kwartier geen moment in de problemen tijdens de kwartfinale. Zelfs toen Go Ahead vlak na rust uit het niets een tegentreffer produceerde, was er geen paniek in de Utrechtse gelederen. Via mooi uitgespeelde goals van Jean-Christophe Bahebeck en Kristoffer Peterson werd snel orde op zaken gesteld en werd met 1-4 een zo vurig gehoopte plek bij de laatste vier veiliggesteld.

Dan wacht over enkele weken de slijtageslag tegen Ajax dat in dezelfde maand twee keer in Galgenwaard op bezoek komt, met eerst op 3 of 4 maart de halve bekerfinale. Voor trainer Johan van den Brom is het overigens de vijfde keer in successie dat hij de halve eindstrijd bereikt als coach, Eerst met AZ en nu dus met FC Utrecht dat na de wanprestatie bij Eindhoven nu beduidend overtuigender voor de dag kwam. Of zoals de uitblinkende Urby Emanuelson het na afloop formuleerde: ‘Dit waren we aan onze stand verplicht.’

Foto: FC Utrecht

Ook trainer Van den Brom had zichtbaar genoten van zijn ploeg. ‘We hebben na het aarzelende begin alle ruimtes op het veld benut en met goed veldspel de tegenstander kansloos gelaten.’ De coach was ook nog eens in de gelegenheid om twee lang geblesseerden (Bart Ramselaar en Joris van Overeem) te laten invallen zodat in de komende periode weer optimaal gebruik gemaakt kan worden van deze twee steunpilaren op het middenveld. Kortom: in het jaar dat FC Utrecht 50 jaar bestaat, kunnen nog mooie dingen afgedwongen worden in Galgenwaard.