FC Utrecht passeert de ondergrens in Almelo

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht heeft zich geblameerd in Almelo door kansloos met 4-1 ten onder te gaan. Heracles had tot nu toe slechts een zege op het conto staan en scoorde zegge en schrijve vier treffers in dit seizoen. Dat totaal werd nu in een wedstrijd behaald, met dank aan Rai Vloet die simpel een hattrick op zijn naam bracht. Hem werd weinig in de weg gelegd.

FC Utrecht passeerde zondagmiddag ruimschoots de ondergrens want niemand behaalde op deze natte middag een voldoende. Erger was dat de ploeg gemakzucht uitstraalde en ook trainer John van den Brom oogde al even apathisch in de dug-out.  Alsof hij na een nieuwe blunder van Thijmen  Nijhuis de handdoek al in de ring gooide.

Voor de zoveelste keer in dit seizoen brak een ‘valse start’ FC Utrecht op. Zoals tegen FC VVV en Heerenveen stond de ploeg al snel op achterstand. En die nieuwe ketser van de FC-doelman leek de ploeg in de rest van de wedstrijd te verlammen. Want met een statisch middenveld waar Simon Gustafson en Adam Maher geen enkele doeltreffende actie lieten zien, bleef FC Utrecht zonder enige aanvallende dreiging.

De vraag is wat Frans van Seumeren zal denken van deze wanprestatie. ‘We hebben een sterke selectie die in staat moet zijn de top drie aan te vallen,’ zo profeteerde de clubeigenaar bij de start van dit seizoen. Van dat plan lijkt momenteel weinig terecht te komen. Mogelijk biedt de komende thuiswedstrijd tegen Ajax (zondag 8 november om 12.15 uur) uitzicht op een sportieve revanche. Het zou een ideaal moment zijn.