FC Utrecht raakt spoor bijster na rood Dalmau

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht had zoals vaker dit seizoen de winst voor het grijpen maar ook nu ging de volle buit weer aan de neus van de ploeg voorbij. Na de openingstreffer van Justin Hoogma leek er geen vuiltje aan de lucht want de thuisclub was de bovenliggende partij. Het keerpunt kwam nadat Adrian Dalmau – bij rust ingevallen – zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Sander van der Eijk. Het wedstrijdbeeld kantelde volkomen want ADO Den Haag herpakte zich en kon vijf minuten voor tijd de niet eens onverdiende 1-1 bejubelen via Michiel Kramer.

En dan te bedenken dat FC Utrecht voor rust via Gyrano Kerk en Mimoun Mahi riante scoringskansen had laten liggen. Daardoor stond het bij rust tegen de verhouding toch 0-0. Trainer Hake besloot na de pauze Adrian Dalmau in te brengen. Om het scorend vermogen wat op de krikken in de FC-aanval. Het pakte faliekant verkeerd uit want Dalmau moest voortijdig vertrekken met twee keer geel.

Aanvoerder Simon Gustafson die na zoveel FC-jaren nog steeds niet in het Nederlands antwoorden geeft tijdens interviews, nam het na afloop voor teamgenoot Dalmau op. ‘Hij wilde laten zien dat hij alles over heeft voor de ploeg maar deed dat op het verkeerde moment,’ aldus Gustafson (in het Engels). Maar aan het zoveelste drama in de lijdensweg van Dalmau is dus nog steeds geen einde gekomen. Integendeel, er is weer een nieuw hoofdstuk bij.