FC Utrecht scoort er lustig op los

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht is de oefencampagne schotvaardig begonnen. Werd het vrijdag op het Amersfoortse sportpark ‘slechts’ 1-6 tegen een stedelijk selectieteam uit de Keistad, een dag later werd stadgenoot Elinkwijk met liefst 0-17 op de pijnbank gelegd. Opvallende doelpuntenmakers waren Mitchell van Rooijen die vijf keer scoorde en de van PSV overgekomen Justin Lonwijk die drie keer doeltreffend was.

Slaagde Elinkwijk er niet in om te scoren, dit succesje was vrijdagavond wel weggelegd voor Pim Kers van Quick uit de Amersfoortse ploeg van Peter Visee. De nieuwe FC-oefenmeester John van den Brom benutte beide duels om tal van nieuwelingen een kans te geven. Een aantal spelers wed nog buiten de oefencampagne gehouden onder wie David Jensen en Jean Christophe Bahebeck.

Een groot aantal jaren geleden was ik er nog getuige van hoe FC Utrecht het uiterst moeilijk had tegen Elinkwijk waarbij de toenmalige Zuilense spits John van der Linden zijn directe opponent Johan de Kock geheel uit de wedstrijd speelde en John daar zelfs een profcontract aan overhield bij de Domstedelijke  eredivisionist. Dat de tijden en de krachtsverhoudingen drastisch veranderd zijn, mag blijken uit deze monsterscore: 0-17.

FC Utrecht vervolgt de oefencampagne volgende week tegen MSV in Montfoort, de club die dezer dagen het honderd jarig bestaan viert. Het duel op sportpark Hofland begint komende woensdag om 19 uur.