FC Utrecht speelt met 1-1 gelijk tegen VVV Venlo

Voetbal Redactie

Aan de uitpartij tegen VVV-Venlo heeft FC Utrecht vanavond een punt overgehouden. De ploeg van trainer/coach John van den Brom poetste in de tweede helft in Limburg een achterstand weg, maar slaagde er tijdens het laatste halfuur van de match vervolgens niet in de volle buit binnen te hengelen. Daardoor stond er aan het eind slechts 1-1 op de borden. 'Slechts', want als een iets groter deel van de 25 (!) Utrechtse schoten op de Venlose goal raak was geweest, was de uitslag in het voordeel van de Domstedelingen uitgevallen.

Halverwege kijken de Domstedelingen tegen een achterstand aan. Die ontstaat al na zeven minuten spelen, als club- en eredivisietopscorer Georgios Giakoumakis van VVV-Venlo over links doorbreekt en de bal bij de eerste paal voorzet. Precies op de juiste plaats, en onbewaakt, staat daar Guus Hupperts. De aanvaller, na jarenlang in Lokeren te hebben gevoetbald weer terug op de Nederlandse velden, geeft ook keeper Maarten Paes het nakijken (1-0).

Vanaf dat moment moet en gaat FC Utrecht in de achtervolging. In de jacht op de gelijkmaker zijn er twee mannen die met name een sta-in-de-weg zijn voor de Domstedelingen. Dat zijn centrale verdediger, ex-FC Utrecht’er bovendien, Chris Kum en keeper Thorsten Kirschbaum. Met enkele katachtige reflexen houdt de voormalig jeugdinternational van Duitsland lange tijd zijn doel schoon. Tot na een klein uur spelen. Dan is het nota bene verdediger Sean Klaiber die tekent voor de eerste FC Utrecht-goal van de nieuwe jaargang. Na een mooie aanval rondt de Nieuwegeiner van dichtbij bekwaam af: 1-1. Klaiber is dit seizoen dus de eerste FC Utrecht speler die scoort; vorig seizoen was hij nog de laatste die het net wist te vinden.

In het laatste half uur van de wedstrijd gaat FC Utrecht met man en macht op zoek naar een tweede treffer. Het team van Van den Brom, die in Venlo Django Warmerdam, Mimoun Mahi en de invallers Daniel Arzani en Eljero Elia hun officiële FC Utrecht-debuut ziet maken, brengt een ware stormloop teweeg. Maar wat de rood-witten ook doen in Noord-Limburg, en wie het ook is die een poging waagt; de bal wil er simpelweg niet nog een keer in.

De selectie van Van den Brom werkt vanaf nu toe naar twee thuiswedstrijden op rij. Op zondag 27 september komt RKC Waalwijk op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar op vrijdag 2 oktober sc Heerenveen de tegenstander is.