FC Utrecht-spelers duiken op in Houten en Nieuwegein

Overig nieuws Hans van Echtelt

FC Utrecht lanceerde de afgelopen week de actie ‘Oprecht Utrecht’ die, naast andere plaatsen in de regio ook in Nieuwegein en Houten de aandacht vroeg. Oprecht Utrecht is een platform waarbij Utrechters vanuit hun hart hulp bieden aan stads- en provinciegenoten die het nodig hebben.

Dat kan gaan om het ontbossen van een achtertuin of om het uitlaten van een hond van iemand met een gebroken been. Om het repareren van een lekkende kraan of om een eenvoudige wandeling met iemand die gezelschap zoekt. Het is een platform van en voor oprechte Utrechters.

Zoals bekend heeft FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren naast de sportieve prestaties van zijn club ook oog voor de sociale en maatschappelijke aspecten van zijn voetbalbedrijf. In dat kader zwierven de spelers de afgelopen dagen uit over de provincie Utrecht, in een optimale sfeer. Want er werd natuurlijk ook nog volop nagenoten van de imponerende zege van zondag 5 november in Amsterdam op aartsrivaal Ajax.

In Nieuwegein waren aanvoerder Willem Jansen, Patrick Joosten en Matty Willock te gast bij de familie Leida van Straten. Waar  menigeen van niets wist en plotseling bekende spelers in haar tuin zag opduiken om het geheel een goede beurt te geven. Ze was opgegeven door de buurvrouw die haar initiatief gehonoreerd zag door het drietal van FC Utrecht dat energiek de handen uit de mouwen stak.

Aanvoerder Willem Janssen legde uit waarom dit soort activiteiten door hem en zijn club worden gehonoreerd. ‘Door dit initiatief worden wij als spelers ook weer eens met beide benen op de grond gezet. Het is heel belangrijk voor ons om ook geregeld onder de mensen te komen en niet alleen in en rond het trainingsveld en het stadion bezig te zijn.’

 

FC Delta Sports ’95

Hetzelfde verhaal was in Houten te horen waar assistent-trainer Jean-Paul de Jong en middenvelder Yassin Ayoub een partijtje voetbalden met het tweetal Joey en Naomi Rowaan. Ze werden afgelopen dinsdag van school opgehaald en gingen met De Jong, Ayoub en ook de geblesseerde spits Simon Makienok naar een nabijgelegen speelveld om met elkaar sportief in actie te komen. Onlangs verloor het tweetal hun vader Michel Rowaan op 36-jarige leeftijd aan hartfalen. Hij was jeugdtrainer bij FC Delta Sports ’95 en bovendien een fanatiek supporter van zijn club FC Utrecht.

Ayoub was onder de indruk van de speltechnische kwaliteiten van Joey en Naomi die beiden in de jeugd van FC Delta Sports ‘95 voetballen. ‘Maar behalve dat vond ik het geweldig om iets te kunnen terugdoen voor twee kinderen die onlangs een tragisch verlies hebben geleden’, aldus Ayoub. Ook De Jong maakte na afloop duidelijk dat zijn club naast sportieve ambities het ook van groot belang vindt om maatschappelijk een rol te spelen in stad en regio. ‘Daarom is ‘Oprecht Utrecht’ een uitstekende zaak voor iedereen die onze club een goed hart toedraagt.’

Ook iemand opgeven die een steuntje in de rug verdient?  Zie: www.oprechtutrecht.nl