FC Utrecht start oefencampagne doelpuntloos

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht heeft de oefencampagne ingezet met een doelpuntloos gelijkspel tegen Royal Antwerp FC. De Belgische opponent is evenals de Domstedelijke formatie tot de bekerfinale met als grote verschil dat die eindstrijd wel gespeeld mag worden tegen Club Brugge. Trainer John van den Brom stuurde zijn vrijwel voltallige selectie in het veld. FC Utrecht was de betere ploeg en kreeg tal van scoringskansen die met name door Adran Dalmau, Bart Ramselaar en Gyrano Kerk werden gemist.

Bovendien toonde de doelman van Antwerp zijn klasse bij pogingen van Patrick Joosten en Nick Venema in de tweede helft toen deze spelers werden ingezet als wissels. FC Utrecht vervolgt de oefencampagne tegen AZ (thuis, op 1 augustus), Ajax (uit, op 13 augustus) en Heerenveen (thuis, 20 augustus), ook deze oefenduels zullen zonder publiek afgewerkt worden.

Ook Jong Utrecht kwam de afgelopen week in actie en speelde zeer verdienstelijk 3-3 tegen het A-team van Vitesse waarbij Oussama Darfalou twee keer scoorde voor het team van trainer Rene Hake. Eerder won dit jonge FC-team al met 5-1 van TEC.