FC Utrecht start thuis tegen AZ op zaterdagmiddag

Voetbal Hans van Echtelt

Waar de supporters reikhalzend naar hebben uitgekeken, is het programma van FC Utrecht in het nieuwe seizoen. De Domstedelijke formatie begint met een thuiswedstrijd tegen AZ. Op zaterdag 12 september wordt op het ongebruikelijke tijdstip van 16.30 uur afgetrapt in Galgenwaard. De FC-supporters hebben intussen al protest aangetekend tegen dit in hun ogen ‘ongepaste’ tijdstip, dat zonder overleg met het landelijke supporterscollectief is vastgesteld.

De fans hebben immers een seizoenkaart aangeschaft in de veronderstelling dat op de gangbare vrijdagavond, zaterdagavond of zondag gevoetbald zou worden. En niet op zaterdagmiddag.

Andere topduels voor FC Utrecht zijn: FC Utrecht-Ajax op 8 november, Feyenoord-FC Utrecht op 29 november en Ajax-FC Utrecht op 2 februari 2021. Na de thuiswedstrijd tegen AZ speelt FC Utrecht achtereenvolgens tegen VVV Venlo (uit), RKC Waalwijk (thuis) en Heerenveen (thuis). Laatstgenoemd duel is op vrijdagavond om 20 uur.

 

Oefenduel

Overigens speelde FC Utrecht gisteren een tweede oefenduel tegen de nieuwe club van Cyriel Dessers, namelijk KRC Genk. Via een op de valreep benutte penalty van Simon Gustafson werd het uiteindelijk 3-3 na een overtreding op Jonas Arweiler. De Belgen produceerden ook nog een eigen doelpunt, de openingstreffer was van Gyrano Kerk. Dat betekende de eerste goal van de oefencampagne. Ook Dessers pikte een doelpunt mee bij zijn nieuwe club.