FC Utrecht treft FC Valetta

Kort nieuws Voetbal Redactie Utrechtse Sportkrant

FC Utrecht gaat op 13 juli voor de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League naar Malta. Daar treft de formatie van coach Erik ten Hag Valletta FC. De terugwedstrijd wordt gespeeld op 20 juli. Valletta FC, dat als 4e eindigde in de eigen Maltezer competitie, schakelde Folgore (San Marino) uit. In eigen huis werd het een week geleden al 2-0 voor FC Valletta, gisteravond won de ploeg opnieuw. Folgore kreeg thuis met 1-0 klop.

Valletta FC kende een kleine Nederlandse inbreng in het recente verleden. In seizoen 2009/2010 waren de Nederlanders Ton Caanen (hoofdcoach), Jordi Cruijff (assistent-trainer/speler) en Geert den Ouden (speler) werkzaam bij Valletta FC, afkomstig uit de gelijknamige hoofdstad van Malta.

Op 24 januari 2014 werd Jong Vitesse-trainer André Paus aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Diezelfde dag werd ook Ted van Leeuwen, eerder werkzaam bij Vitesse, aangesteld voor de functie van technisch directeur. Ook doelman André Krul kwam voor Valletta FC uit.

De return, die bij RKC Waalwijk wordt gespeeld vanwege het EK Vrouwen dat onder meer in de eigen Galgenwaard plaatsvindt, is op 20 juli. De 6500 kaarten voor FC Utrecht-supporters zijn welhaast uitverkocht.

Morgen start bij FC Utrecht de kaartverkoop voor de wedstrijd van 13 juli in Malta. Er zijn duizend plaatsen beschikbaar voor het duel in het Ta’Qalistadion.