FC Utrecht ‘valt uit elkaar’ in Enschede

Voetbal Redactie Utrechtse Sportkrant

FC Utrecht heeft in de vijfde competitieronde van de Eredivisie een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van trainer Erik ten Hag werd bij FC Twente, dat uit vier duels nog geen punt behaalde, te kijk gezet: 4-0. Nadat de bezoekers in eerste twee minuten twee mogelijkheden hadden gekregen, was het vervolgens uit met de pret. FC Twente was feller in de duels en scherp in de afronding. Bij rust was het al 3-0 in de Grolsch Veste.

De 4-0-nederlaag baarde Ten Hag zorgen; tegelijkertijd stak hij hand in eigen boezem: ‘Ik moet constateren dat het de trainer, mij dus, niet is gelukt de ploeg op scherp te krijgen voor deze wedstrijd. Alles wat ons de normaal gesproken sterk maakt, was vandaag niet aanwezig. De ploeg viel op een gegeven moment ook uit elkaar. Onacceptabel’, zo was te lezen op de website www.fcutrecht.nl

Voor de thuisclub scoorden Boere (9e minuut), Lam (18), Slagveer (35) en Assaidi (75).

FC Utrecht gaat woensdag 20 september op bezoek bij de amateurs van Ajax in het kader van het KNVB-bekertoernooi. De Amsterdammers wonnen zaterdag in de Hoofdklasse B met 6-2 bij CSV Apeldoorn. Het bekerduel, dat om 19.45 uur begint, wordt woensdag afgewerkt in de Arena, normaal gesproken de thuishaven van de professionele voetbaltak van Ajax.

In competitieverband treft FC Utrecht zondag 24 september om 14.30 uur PSV, dat won vandaag de topper tegen Feyenoord in Eindhoven met 1-0.

In de Eredivisie bezet FC Utrecht momenteel de 8e plaats met negen punten uit vijf wedstrijden.