FC Utrecht verdeelt vaste supporters in twee groepen

Voetbal Hans van Echtelt

Grote consternatie bij de vaste supporters van FC Utrecht. De clubleiding heeft besloten om de fans in twee groepen te scheiden in de aanloop naar het nieuwe seizoen. 'Ik word helemaal platgebeld, geappt en gemaild,' zegt Teun de Hartog, voorzitter van de supportersvereniging.  'Ik had het ook graag anders gezien maar we moeten ons nu eenmaal aan de voorschriften houden. We kunnen Galgenwaard wel gewoon open gooien maar dan hebben we binnen een paar weken een corona-uitbraak in Utrecht. En dan mag er geen enkele seizoenkaarthouder meer het stadion in.'

FC Utrecht heeft overleg gehad met de supporters-groeperingen. ‘Dit is wat het is. Het is wel de ondergrens maar we moeten accepteren dat onder de huidige omstandigheden geen 8.000 mensen tegelijk in het stadion kunnen komen.’ Den Hartog  heeft overigens weinig begrip voor nogal wat boosheid en frustratie onder de vaste supporters. ‘Wij kunnen er verder ook niets aan doen, we moeten ons aan de regels houden.’ Hij denkt dat er nog wel een aantal dingen rechtgezet zullen worden door FC Utrecht, zodat bijvoorbeeld leden uit hetzelfde gezin bij elkaar kunnen blijven zitten in de toekomst.

Zoals de zaken er nu voorstaan worden seizoenkaarthouders ingedeeld in groepen Rood en Wit. Deze indeling geldt in ieder geval tot de winterstop. De wedstrijden worden verdeeld onder beide groepen. De topper tegen Ajax op 8 november valt hier buiten. Daarbij wordt geloot onder de vaste supporters. Wie uitgeloot wordt, krijgt wel automatisch toegang voor FC Utrecht-Feijenoord later in het seizoen.