FC Utrecht voor achtste keer op rij buitenshuis ongeslagen

Voetbal Hans van Echtelt

Het is een indrukwekkende reeks, voor de achtste keer op rij ongeslagen. Toch zal de 0-0 in Heerenveen met gemengde gevoelens ontvangen zijn in het Utrechtse kamp want de jacht op de vijfde plek lijkt door dit doelpuntloos gelijkspel verkeken. Gezegd moet worden dat FC Utrecht geen driepunter verdiende in het Abe Lenstra Stadion. Daarvoor was de offensieve dreiging te gering. Alleen een fraaie doelpoging van Sander van de Streek was memorabel maar zijn schot eindigde op de kruising, de jubilerende doelman Erwin Mulder (100e duel voor Heerenveen) was volstrekt kansloos.

Samen met aanvoerder Willem Janssen behoorde Van de Streek tot de enige uitblinkers in een wat fletse FC-formatie. Omdat ook de thuisploeg weinig risico wenste te nemen, was de amusementswaarde in Heerenveen ver te zoeken.

Doelman Eric Oelschlägel moest nog als reddende engel fungeren toen aanvaller Mitchell van Bergen frank en vrij voor hem opdook maar de FC-sluitpost redde fraai met de voet. Opmerkelijk was ook nog de invalbeurt voor Odysseus Velanas die een dag eerder nog had gescoord voor Jong Utrecht. Voor hem zal dit duel een plaatsje in zijn plakboek krijgen maar dat geldt zeker niet voor de supporters van FC Utrecht ondanks de indrukwekkende ‘uitserie’.

Komende donderdag wacht Sparta uit en drie dagen later de afsluitende competitiewedstrijd tegen PSV. Daarna het volgt het echte werk in de nacompetitie. Dan zal FC Utrecht zijn ware gezicht moeten laten zien. Wie weet, en gaat het jubileumjaar toch nog een fraaie sluitstuk opleveren.