FC Utrecht wint eerste oefenpot met ruime cijfers

Voetbal Redactie

FC Utrecht heeft de eerste vriendschappelijke wedstrijd van de jaargang 2018/2019 op even ruime als overtuigende wijze gewonnen. De ruim 1500 fans zagen op Sportpark Thorbeckelaan in Utrecht dat de Eredivisionist uit de Domstad met 9-1 te sterk was voor de amateurvoetbalvereniging uit de wijk Ondiep DHSC.

Even lijkt de score er één met dubbele cijfers te worden. FC Utrecht schiet uit de startblokken en rijgt de doelpunten na de break aaneen. Maar dan stokt de productie, DHSC slaagt erin de in de Eredivisie uitkomende stadsgenoot een kwartier te weerhouden van het opnieuw vinden van het net. Lukas Görtler maakt, kort na de drinkpauze die halverwege de tweede helft is ingelast, de 1-8. Vijf minuten voor tijd bepaalt Nick Venema de eindstand op 1-9.

Dat publiek komt, naast de kraampjes en muziek ook dan toch zeker, om FC Utrecht’s aanwinsten voor het eerst in actie te zien in het shirt van de FC. Joris van Overeem geeft wat dat betreft direct zijn visitekaartje af. Hij is het die na een dik kwartier spelen de eerste goal van FC Utrecht van de jaargang 2018/2019 maakt: 0-1. Een minuut later verdubbelt Cyriel Dessers de marge met een mooie hakbal: 0-2.

Maar DHSC is niet van plan zich zomaar van het kastje naar de muur te laten spelen door de stadsgenoot. DOS Holland Stichtse Boys Combinatie komt na een half uur spelen terug tot 1-2. Het doelpunt wordt gemaakt door Genaro Snijders, één van de ex-profs aan de kant van de gastheren, die ook kunnen beschikken over onder anderen Rodney Sneijder en Imad Najah.

Via Gyrano Kerk en Sander van de Streek schroeft FC Utrecht de marge nog voor de rust wat verder op. Na de pauze blijken de Utrechtse profs wat fitter te zijn dan de voetballers van de eersteklasser en is het nog vijf keer raak in het voordeel van het team van Jean-Paul de Jong.

Woensdag al wacht het volgende vriendschappelijke treffen voor zijn team. Dan gaat FC Utrecht op bezoek bij Desto. Tickets voor dat duel, dat die dag om 19.00 uur begint, zijn in de voorverkoop al verkrijgbaar bij Desto en kunnen natuurlijk ook op de wedstrijddag bij de kassa’s worden aangeschaft.