FC Utrecht wint van PEC, debuut van Elia en Mahi

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht heeft een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle met 0-2 gewonnen, na rust debuteerden de nieuwelingen Eljero Elia en Mimoun Mahi voor de formatie van John van den Brom.  De eerste treffer kwam op naam van Bart Ramselaar die doelman Michael Zetterer met een kopbal passeerde. Na rust vergrootte Emil Bergstrom de score uit een hoekschop van Odysseus Velanas.

FC Utrecht bracht in de tweede helft elf nieuwe veldspelers binnen de lijnen, onder wie de nieuwelingen. Elia en Mahi die hun eerste minuten maakten in de Domstedelijke formatie. In de aanloop naar het eerste competitieduel tegen AZ maakte FC Utrecht een uiterst degelijke indruk. Enige tegenvaller was het wat bleke optreden van spits Adrian Delmau, de geboren Spanjaard lijkt nog niet zijn vroegere vorm te hebben gevonden.

Overigens lijkt FC Utrecht nog steeds met een schuin oog te kijken naar Ricky van Wolfswinkel die zijn contract bij FC Basel heeft opgezegd. ‘Hij is geen prioriteit voor ons, maar we hebben wel geregeld contact met elkaar,’ aldus technische directeur Jordy Zuidam over de speculaties dat Van Wolfswinkel mogelijk aan de FC-selectie zou worden toegevoegd.