Feestelijk jubileum voor Van der Maarel

Voetbal Hans van Echtelt

Hij had zich geen feestelijker jubileum kunnen voorstellen. Mark van der Maarel speelde zijn 350-ste wedstrijd in het shirt van FC Utrecht. En na afloop stond er ook nog 1-0 op het scorebord, Bas Dost was zes minuten voor tijd matchwinnaar geworden en bekroonde daarmee het evenwichtige maar saaie duel op de valreep in het voordeel van de thuisclub. En er was meer: Mark mocht ook de aanvoerdersband dragen en daarmee kreeg het clubicoon een middag om nooit te vergeten.

Dat gold overigens niet voor de toeschouwers want die kregen een duel met erg weinig amusementswaarde voorgeschoteld. Weinig kansen over en weer, de sluitposten Vasilis Barkas en Kjell Scherpen werden nauwelijks op de proef gesteld. En wanneer die ‘oprisping’ van clubtopscorer Bas Dost (zijn vijfde treffer alweer) er niet geweest was in de 84-e minuut, zou na afloop het merendeel van het publiek met een sportieve kater huiswaarts gekeerd zijn.

Maar nu werd ‘Sweet Caroline’ alsnog hartstochtelijk meegezongen en keek iedereen alweer verlangend uit naar de confrontatie met NEC die komende vrijdagavond om 20uur op het programma in Galgenwaard staat. Maar zoals jubilaris Van der Maarel het na afloop verwoordde: ‘Slecht spelen en toch drie punten pakken, dat zijn de mooiste wedstrijden.’