Feestweek bij 100-jarig Scherpenzeel

Voetbal Redactie

Het is op dinsdag 17 april dat v.v. Scherpenzeel 100 jaar geleden werd geboren. Opgericht door twee buurtverenigingen die onderling tegen soortgelijke teams speelden. In het bos van Woudenberg werd op een heideveldje een voetbalveld gecreëerd dat omgetoverd werd in een zandveld. Daar, op het terrein ‘De Wittenberg’ begon het voetballeven van de eeuweling.

Net als bij elke voetbalvereniging, en zeker als je al bijna honderd jaar bezig bent, zit het leven van  v.v. Scherpenzeel vol met hoogte -en dieptepunten. Opgericht als zondagvereniging kwam er in seizoen 1949/50 een zaterdagtak bij. En juist die afdeling zorgde in seizoen 1984/85 voor een ongekend hoogtepunt door, na een beslissingswedstrijd voor 2000 toeschouwers tegen Sparta Nijkerk, het kampioenschap, te behalen en te promoveren naar de toenmalige hoogste klasse in het zaterdagvoetbal. In datzelfde weekeinde zorgde de zondagafdeling dat het feest compleet werd door kampioen te worden van de 4e Klasse. Een uniek feit wat ook als zodanig werd gevierd.

 

‘Van de gemeente Scherpenzeel mocht er niet op zondag gevoetbald worden’

 

In al die jaren heeft de v.v. Scherpenzeel ook vele goede voetballers afgeleverd. Als eerste was er Wout Verweij, die in die tijd bij profclub Zeist een contract tekende. Daarna volgden onder meer  Rene van Dam en Mario Louwers, zij tekenden bij top-amateurverenigingen. Bekendste speler blijft natuurlijk Woudenberger Erik Willaarts die na regio-topschutter geworden te zijn bij FC Utrecht terecht kwam en daarna onder meer ook nog in Duitsland bij Borrussia Mönchengladbach ging voetballen.

Op dit moment voetbalt de zaterdagtak van v.v. Scherpenzeel in de Tweede Klasse G Oost van het zaterdagvoetbal, een afdeling waarin ook buurman Valleivogels speelt; er wordt dus tweemaal dit seizoen een dorpsderby uitgevochten. De eerste selectie van v.v. Scherpenzeel gaat wel proberen promotie naar de Eerste Klasse te bewerkstelligen. Spelers, trainers en begeleiders hebben uitgesproken dat promotie hun cadeau is voor de 100-jarige. Op zondag wordt bij v.v. Scherpenzeel overigens alleen nog recreatief gevoetbald.

 

Jubileum

Dan de viering van het jubileum. Een zeer actieve Jubileumcommissie is al maanden bezig om een aantrekkelijk feestprogramma te organiseren waarin een ieder, die v.v. Scherpenzeel een warm hart toedraagt, van harte welkom is.

Er wordt afgetrapt op 17 april (de oprichtingsdatum) met ‘s avonds een receptie/reünie waarop de Commissie hoopt veel (oud)leden te mogen begroeten. Er zal onder andere een film zal worden vertoond waarin globaal het wel en wee van de vereniging in beeld is gebracht.

Woensdagmiddag 18 april is voor de jeugd met onder andere een Freestyle Football Clinic en die avond wordt er een groot klaverjastoernooi voor de kaartliefhebbers, inclusief een bingo met schitterende prijzen, georganiseerd.

Donderdagavond 19 april speelt het eerste elftal de competitiewedstrijd tegen Lunteren op het eigen Sportpark De Bree-Oost. De fans en leden hoeven na afloop niet direct naar huis omdat het zeker gezellig zal zijn met een optreden van een zanger.

Voor vrijdagavond 20 april is FC De Rebellen vastgelegd, een optreden van bekende ex-profvoetballers als Wim Kieft, Sjaak Polak, Andy van der Meijde en interviewer Kurt Westermann; dat belooft een top-avond te worden.

De jubileumweek wordt op zaterdag 21 april afgesloten met een zeskamp in de middaguren, daaraan zullen veel teams deelnemen. Deze bijzondere meerkamp wordt gevolgd door de grote feestelijke slotavond met onder meer een optreden van de ‘Booming piano’s’.

Kortom het 100-jarige v.v. Scherpenzeel club zal zijn jubileum niet snel vergeten.

www.vvscherpenzeel.nl