Femke Bol blijft fractie boven nationaal record

Atletiek Redactie

Femke Bol heeft haar sterke optreden in 2021 een vervolg gegeven in het begin van 2022. De 21-jarige atlete uit Amersfoort liep in de maand februari twee maal de 400 meter indoor en zegevierde beide malen afgetekend. Sterker nog, haar tijden waren zo vroeg in het seizoen indrukwekkend. Ze bleef slechts een fractie verwijderd van haar eigen Nederlands record (50,63). Over drie weken zijn in Belgrado de WK indoor.

Bij indoorwedstrijden in Torun (Polen) finishte Bol na 50,64, slechts een honderdste boven de Nederlandse toptijd die ze vorig jaar realiseerde. De Amersfoortse had zich al eerder gekwalificeerd voor de WK. Dat gebeurde in het Franse Metz waar ze na twee ronden op de indoorbaan de klok liet stilstaan op 50,72. Dat was op dat moment de beste wereldjaarprestatie, tot Bol dus haar eigen tijd verbeterde in Torun.

Overigens is de 400 meter niet het lievelingsnummer van de ranke atlete. Ze geeft de voorkeur aan de 400 meter horden, waarop ze vorig jaar een bronzen medaille veroverde op de Olympische Spelen. Dat nummer bestaat echter niet op de indoorbaan.