Femke Bol en Lieke Klaver nieuwe vaandeldragers

Atletiek Redactie

Ook al hebben ze nog geen grote prijzen gewonnen, Femke Bol en Lieke Klaver beginnen zich al te ontpoppen tot de nieuwe vaandeldragers van de Nederlandse atletiek. Een week nadat ze twee stokoude Nederlandse indoorrecords hadden verbeterd scherpten ze die nog verder aan. Bol liep in het Franse Metz 50.81 seconden op de 400 meter. Dat was 0.15 sneller dan wat de 20-jarige Amersfoortse een week daarvoor had gedaan in Wenen.

Ook Lieke Klaver verbeterde haar toptijd van een week geleden en wel op de 200 meter. Ze voltooide het sprintnummer in 23.10 en dat was 0.07 sneller dan haar tijd in Wenen. Klaver liep op de Franse indoorbaan ook de 400 meter. Ze finishte in 51.78.

Naast Bol en Klaver haalde nog een 400 meter-loopster de limiet voor de EK indoor begin maart. Lisanne de Witte liep 52.82 en dat was voldoende voor een ticket naar Polen. Overigens is zij de recordhoudster op de 400 meter outdoor met een tijd van 50.77 seconden, maar gezien de razendsnelle ontwikkeling die Femke Bol doormaakt is dat record geen lang leven meer beschoren. Immers, buiten loop je in de regel sneller dan binnen, bijvoorbeeld doordat de bochten van de 400 meter outdoor-baan minder scherp zijn dan die van de 200 meter indoor-baan.