Femke Bol kan op EK in Polen haar eerste grote prijs pakken

Atletiek Redactie

Zaterdagavond kan Femke Bol op de EK indoor haar eerste grote prijs pakken. Als de Amersfoortse tenminste de series en de halve finale van de 400 meter overleeft. Niemand in het Hollandse kamp die daar aan twijfelt. De onlangs 21 jaar geworden ranke atlete geldt als de grote favoriet voor het goud. Niet alleen vanwege haar stormachtige ontwikkeling, Bol beschikt naast een hoge pijngrens over een eigenschap die haar gevreesd maakt: koelbloedigheid.

Misschien is haar grootste concurrente op de Poolse indoorbaan van Torun wel een landgenote. Lieke Klaver is eigenlijk meer een 200 meter specialist, maar dat nummer is geschrapt van de internationale indoorkampioenschappen. Klaver, ook nog een jonkie van 22 jaar, ontwikkelt zich eveneens uitstekend op de 400 meter. De twee zijn trainingsmaatjes en vriendinnen en stuwen elkaar vooruit. Hun stijl is verschillend. Terwijl Klaver snel start moet Bol het van het tweede deel van de race hebben. Nederland heeft nog een deelneemster op dit nummer, Lisanne de Witte, de houdster van het Nederlands record outdoor (50.77) dat de komende maanden zeker gaan sneuvelen.

De series van de 400 meter beginnen vrijdagochtend om 11.05 uur, de halve finales zijn om 19.45 uur. De finale is zaterdag om 20.25 uur.