Femke Bol met geweldige tijd naar Europese titel op 400m

Atletiek Redactie

Met een geweldige tijd heeft Femke Bol haar eerste Europese titel veroverd. In München was ze niet te houden op de 400 meter vlak. De Amersfoortse atlete volbracht het rondje in 49,44 en dat was ruim drietiende sneller dan het nationale record dat ze zelf gevestigd had. Voor Bol is het pas het eerste deel van een drieluik. Donderdag begint ze aan haar specialiteit, de 400 meter horden. Opnieuw gloort er goud, tenzij ze struikelt.

De ontwikkeling van Femke Bol is ongekend. Vorig jaar in Tokio pakte ze haar eerste medaille (brons) op een groot kampioenschap outdoor, de Olympische Spelen. Enkele weken geleden voegde ze daar een zilveren WK-plak aan toe, opnieuw op de horden. Maar ook zonder de tien hindernissen blijkt ze supersnel te zijn. Trainingsmaatje Lieke Klaver gokte met een snelle start, maar stortte op de laatste honderd meter in. Ze werd zesde in 50,56.
Bol was opgetogen voor de camera van de NOS. ‘Bizar’, concludeerde ze na het zien van de tijd waarmee ze het goud pakte. ‘Niet te geloven, ik voelde me ook zo goed. Hiervan heb ik gedroomd.’