Femke Bol moeiteloos naar finale van 400 meter vlak

Atletiek Redactie

Femke Bol heeft tijdens de Europese kampioenschappen atletiek moeiteloos de finale gehaald van de 400 meter vlak. De 22-jarige Amersfoortse won haar race in 50,60 en hield op het eind duidelijk in. Het was de vijfde tijd van alle drie de halve finales, een honderdste langzamer dan Lieke Klaver die zich eveneens rechtstreeks plaatste voor de eindstrijd. De snelste tijd in de halve finale kwam op naam van de Poolse Natalia Kacmarek (50,40).

Voor Bol is de kop eraf op de EK in München. Ze heeft een druk programma dat moet leiden naar verschillende (gouden) medailles. Enkele weken geleden veroverde ze zilver op de WK op haar specialiteit, de 400 meter horden. Die begint voor haar donderdag. Bol mag zowel op de 400m horden als de 400m vlak  de series overslaan op grond van haar gelopen tijden en dus beginnen in de halve finale.

De race van Bol lag even stil door een valse start van de Belgische Cynthia Bolinga. Die haalde als nummer twee ook de eindstrijd. Bol heeft dit seizoen van alle Europese atletes de snelste tijd gelopen op de 400 meter (49,75).