Femke Bol ongenaakbaar in Diamond League

Atletiek Redactie

Femke Bol is dit seizoen nog ongeslagen op de 400 meter horden. De 20-jarige Amersfoortse was ook bij de Diamond League-ontmoeting in Rome ongenaakbaar. Bol raffelde de ronde met de tien hindernissen af in 53,90 seconden, haar tweede tijd ooit. Het internationale outdoorseizoen wordt over ruim een week afgesloten in Doha. Femke Bol loopt pas een paar jaar het zware hordennummer, maar heeft al enorm veel progressie geboekt.

Bol start meestal langzaam maar nam in Rome onmiddellijk de leiding. Haar koppositie kwam niet meer in gevaar, al hield de Oekraïnse Anna Ryzhykova de schade beperkt (54,54). Op de derde plaats eindigde nog een Oekraïnse, Viktoria Tkachuk. In de race voor Bol had landgenote Lieke Klaver de 400m vlak gewonnen in een nieuw persoonlijk record van 50,98.

Eerder deze week had Bol ook al getriomfeerd in het Zwitserse Bellinzona. Daar liep ze de 400m horden in 54,33. Bol is dit jaar nog ongeslagen op dat nummer, al moet worden aangetekend dat de Amerikaanse atletes steeds ontbraken. Het wereldrecord is met 52,17 in handen van de Amerikaanse Dalilah Muhammad.

Dafne Schippers stelde in Zwitserland teleur op de 100m, ze werd slechts vierde in de matige tijd van 11,42. De Utrechtse had opnieuw last van haar rug. Eerder had ze gezegevierd bij een atletiekwedstrijd in Berlijn, die deel uitmaakt van de Continental Tour, een niveau lager dan de Diamond League. Daar volbracht Schippers de 100m in 11,26.